HAMAIKETAKO OSASUNGARRIAK 2018-2019

HAMAIKETAKO OSASUNGARRIAK 2018-2019
2018- 2019 ikasturte honetan proiektu berri baten barruan zeharkako aukera berriak jasoko ditugu, Eutsi Taldeko edadeko jendearekin batera hamaiketako osasungarriak elkarrekin disfrutatuko ditugu. Jarduera honen helburua euren arteko erlazioak bultzatzea eta ohitura osasungarrien inguruko kontzientzia sortzea da. Proiektuan Irigoyen jantokiko empresa arduradunak laguntzen du.
Hasteko, egutegian ikusiko duzuen bezala talde batekin hamabostean behin egingo dira, honengatik ikasle bakoitzari gutxi gorabehera bi hilabetean behin tokatuko zaio, aurrerantzean, agian maizago jasoko dute euren hamaiketako osasungarria.
Familiek kontuan hartu behar dute euren seme -alabei noiz tokatzen zaien egun horretan hamaiketakoa eskolara ez ekartzeko, hamaiketako osasungarria jango duelako. Lehenengo hiruhilabeteko egutegia atzekaldean duzue eta hamaiketakoak horrelakoak izango dira:
Fruta mazedonia+ esnekia
Sagarra errea + urdaiazpiko egosiaren pintxo
Jogurt naturala fruitu lehorrekin + eztia
Esnekia+ tostada tomate eta oliorekin
Jogurta frutarekin
Meloi urdaiazpikoarekin + jogurta
Udare egosia + esnekia
Etxeko bizkotxoa, magdalenak .

ALMUERZOS SALUDABLES 2018-2019
Dentro de un nuevo proyecto y unas nuevas posibilidades de aprendizaje transversal y global, este curso 2018-2019 se van a llevar a cabo almuerzos saludables conjuntos entre los alumnos/as y las personas mayores del Grupo Eutsi, con la finalidad de fomentar las relaciones entre ellos/as y de crear conciencia sobre los hábitos de vida saludables entre otros. Colabora la empresa gestora del comedor Irigoyen.
Para empezar y tal y como vereís en el calendario que os enviamos, por ahora será cada quince días con un grupo, por ello a cada alumna o alumno le va a tocar cada dos meses mas o menos, quizás más adelante la frecuencia sea menor.
Las familias han de tener en cuenta las fechas en las que le toca a su hija o hijo, para que ese día no traiga almuerzo a la escuela, ya que se le dará el almuerzo saludable. Los almuerzos son del siguiente tipo y el calendario del primer trimestre lo teneis en el anverso:
Macedonia de frutas+ lácteo
Manzana (asada) + pincho de jamón cocido
Yogur natural con frutos secos (nueces) + miel
Lácteo + tostada de tomate y aceite
Yogur natural con frutas (plátano y kiwi)
Melón con jamón + yogur
Pera cocida con canela + Lácteo
Repostería casera (bizcocho, magdalenas…)

EGUNA / DIA
TALDEAK / GRUPOS
HAMAIKETAKOA

Urriak 8 de Octubre
HH
Sagarra errea + urdaiazpiko egosiaren pintxo
Manzana (asada) + pincho de jamón cocido

Urriak 22 de Octubre
LH12
Esnekia+ tostada tomate eta oliorekin
Lácteo + tostada de tomate y aceite

Azaroak 5 de Octubre
LH34
Jogurt naturala fruitu lehorrekin (intxaurrak) + eztia
Yogur natural con frutos secos (nueces) + miel

Azaroak 19 de Noviembre
LH56
Azenario bizkotxoa
Bizcocho de zanahoria

Abenduak 10 de Diciembre
DBH12
Fruta mazedonia+ esnekia
Macedonia de frutas+ lácteo

Urtarrilak 14 de Enero

DBH34
Garaiko frutaren brotxeta+ jogurta
Brocheta de fruta fresaca + Yogur

Urtarrilak 28 de Enero

DBHA
Esnearekin egindako fruten irabiakia+ Gailetak
Batido de frutas hecho con leche + Galletas

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.