BIDE EZBERDINAK – DIFERENTES CAMINOS

Hainbat bideetatik joan zaitezke Muskildara:

  • Errepideko bidea:
    Autoz igotzea erabakitzen baduzu, joan zaitez herriko irteerara, Itzaltzura. Herrira iritsi baino lehen, hartu ezkerraldeko saihesbidea. Bideari jarraituz, helmugara ailegatuko zara.
  • Viacrucis bidea:
    Baina nahiago baduzu ibilalditxo bat egin, Otsagabiako goiko aldetik ateratzen den bidea hartu ezazu. Elizaren atzean, harrizko kale aldapatsu bat dago, eta, amaieran, 1,5 kilometroko bidexka lokal bat aurkituko duzu.
  • Itzaltzutik doan bidea:
    Itzaltzuko jendeak Muskildara igotzeko erabiltzen zuen bidea da.
    Bidea San Estebanen hasten da eta Muskildako hegaletik jarraitzen du Oiarceguietarantz.
    Gorago errepidea gurutzatu eta malda handiagoko tarte bat igotzen da, Otsagabiatik Muskildako bideraino.

Puedes ir por varios caminos a Muskilda:

  • Camino carretera:
    Si decide subir en coche, diríjase a la salida de la villa, en dirección a Izalzu. Antes de llegar a esta localidad, coja el desvío de la izquierda. Siguiendo la carretera, llegará a su destino.
  • Camino viacrucis:
    Si prefiere dar un paseo, tome el camino que sale de la parte alta de Ochagavía. Detrás de la Iglesia hay una calle de piedra empinada, y al final encontrará un sendero local de 4 km.
  • Camino desde izalzu:
    Es un camino que utilizaba la gente de Izalzu para subir a Muskilda.
    Empieza en San Esteban y sigue por la ladera de Muskilda hacia las Oiarceguias.Más arriba se cruza la carretera y se sube un tramo con más pendiente hasta llegar al camino de Otsagabia a Muskilda. Justo dónde se encuentra el altar con la figura de la Virgen de Muskilda, muy cerca ya de la Ermita.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko.