ERREZETA / RECETA
- OSAGAIAK / INGREDIENTES
- 1500g tomate helduak / 1500g de tomates maduros
- 600g panela / 600g panela
- Limoi baten zukua / Zumo de un limón
- MATERIALA / MATERIAL
- Hazitegia / Semillero
- Tomate haziak / Semillas de tomate
- Poteak / Botes
- Butanoa / Butano
- Lapikoa / Cazuela
- Kazoa / Cazo
- Labana / Cuchillo
- Birrintzailea / Trituradora
- PROZEDURA / PROCESO
- Lehenengo tomate haziak landatu genituen hazitegietan handitu arte. Tomateak hazi zirenean baratzera eraman genituen han guztiz hazteko eta heldutzeko. Hiru hilabete egon ziren baratzean, 2020ko ekainetik irailera. Irailan 39 kg bildu genituen. Gero, tomateak garbitu, eskaldatu eta trituratu genituen. Ondoren, lapiko batean tomate trituratua bota genuen eta panela bota genion su baxuan jarriz tomate guztia mermelada bihurtu arte. / Plantamos las primeras semillas de tomate en los semilleros hasta que crecieron . Cuando crecieron los tomates los llevamos a la huerta para crecer y madurar. Tras tres meses en la huerta, de junio a septiembre de 2020, en septiembre recogimos 39 kg. Después los limpiamos, escaldamos y trituramos. A continuación, en una cazuela echamos el tomate triturado y le echamos la panela a fuego lento para que todo el tomate se convirtiera en mermelada.